Selecteer een pagina

Webdesign, van ontwerp tot oplevering  Leesduur 4 minuten

We ontwerpen én bouwen jouw website!

Een grondige inventarisatie, een heldere offerte, een goed (responsive) ontwerp, een solide techniek, al jouw content geplaatst en volgens planning live! Dat is in een notendop hoe een webdesign-traject er bij Neo & Co uitziet. Wij kunnen dit traject van begin tot eind onder één dak voor je realiseren!

Inventarisatie

Voordat we aan de slag gaan met een website maken we een grondige inventarisatie. Wat is eigenlijk de wens van de opdrachtgever? Is een website een logische oplossing? Wat zijn de eisen en randvoorwaarden? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen (het liefst in een goed gesprek) komen we tot een goede briefing, waarin alle wensen en eisen duidelijk zijn benoemd.

 

Offerte

Nadat we alles in kaart hebben gebracht, maken we een offerte waarin we helder uiteenzetten wat we gaan doen. We maken daarin ook afspraken over wat we niet doen, de fasering en de planning en we geven aan wat we van onze opdrachtgever verwachten. Wie regelt de hosting? En wie gaat de site beheren? Welke partij zorgt er voor het beeldmateriaal? En wie levert wanneer de teksten aan?

Wat kost een website?

Die vraag is net zo lastig te beantwoorden als de vraag ‘Wat kost een auto?’ Daar kunnen we pas antwoord op geven als we jou eerst wat vragen stellen over je wensen en eisen.

Maar het moet gek lopen als we je niet van dienst kunnen zijn. Wij ontwerpen een bouwen de meest uiteenlopende websites. Van een eenvoudige one-page site (mét menu en anchors) tot aan zeer diepe sites in meerdere talen (taalkeuzeknop!). Van corporate websites en projectwebsites tot digitale jaarverslagen. We doen het allemaal. En we maken graag een offerte op basis van jouw wensen.

 

Ontwerp

Doordat we zelf de websites bouwen, kunnen we bij het webdesign al rekening houden met de mogelijkheden en de onmogelijkheden tijdens het bouwen. Dit zorgt ervoor dat we efficiënt en snel kunnen werken. Bovendien is er geen overdracht nodig van het ontwerp naar een derde partij die de bouw zou moeten gaan uitvoeren. Er gaat dus niks verloren in de vertaling van ontwerp naar uitvoering. Alles blijft onder onze handen. En daardoor kunnen wij ook van begin tot eind de planning naleven.

Responsive design

Een belangrijke eis bij het realiseren van websites is tegenwoordig dat ze responsive moeten zijn. Dat wil zeggen dat de site er niet alleen op een groot computerscherm goed uitziet, maar dat het ontwerp zich aanpast aan de apparatuur waarmee de website op dat moment wordt bekeken. Responsive design maakt de website geschikt is om deze ook op een tablet (vaak in een iets simpelere uitvoering) te bezoeken en zorgt dat de website er op een smartphone (in een nog eenvoudigere uitvoering) ook goed uitziet.

 

Techniek

Voor het bouwen van websites maken wij meestal gebruik van WordPress. WordPress is het meest gebruikte systeem ter wereld om websites mee te bouwen en te onderhouden. Meer dan de helft van de websites met een CMS (content management systeem) gebruikt WordPress. Met WordPress kun je pagina’s aanmaken, vullen met tekst en beeld en de indeling van de site vormgeven. Binnen WordPress wordt gewerkt met plug-ins om gewenste functionaliteiten aan een website toe te voegen. Het mooie aan WordPress is dat het open source is. Dus als we ergens tegenaan lopen waar we zelf de oplossing niet direct voor weten, kunnen we op tal van sites terecht waar anderen al een oplossing voor ons probleem gevonden hebben. We hoeven dus niet telkens zelf het wiel opnieuw uit te vinden!

Bij WordPress wordt gewerkt met zogeheten themes. Dat zijn een soort blauwdrukken voor websites waarmee je in grote lijnen de vormgeving kunt bepalen. Het theme dat wij meestal gebruiken is Divi, een van de meest complete themes op de markt en eigenlijk veel meer dan dat: het is een zeer uitgebreide en solide ‘gereedschapskist’ waarmee je websites in WordPress kunt bouwen.

 

Content

Als de website gebouwd is, moet deze gevuld worden met specifieke teksten en beelden. Natuurlijk hebben we bij het bouwen en het bepalen van de structuur van de website al rekening gehouden met de hoeveelheid en de diversiteit aan teksten en beelden die de website gaan vullen, maar deze moeten natuurlijk nog wel ‘even’ worden geplaatst!  Meestal krijgen we de teksten van onze opdrachtgevers aangeleverd. Mocht het schrijven (of redigeren) van deze teksten een probleem zijn, dan kunnen we daar uiteraard bij helpen. Het beeldmateriaal kan ook door de opdrachtgever worden aangeleverd, maar we hebben ook trajecten doorlopen waarbij wij voor het beeldmateriaal zorgen. Voor meer informatie over het (zelf of door ons laten) vergaren van (goed!) beeldmateriaal vertellen we je meer in onze blog Beeldredactie.

 

Live

En dan… het ontwerp stemt tot tevredenheid, de techniek werkt als een tierelier, de social media zijn aangekoppeld, alle teksten en beelden staan op de website, de testruns zijn allemaal (achter de schermen) doorlopen en de laatste foutjes en hick-ups zijn gladgestreken. En omdat we alles in eigen hand hebben, zijn we uiteraard binnen de afgesproken planning gebleven.

De launch-datum nadert… Precies op het moment dat het jou uitkomt, zetten we de website live en kun je wereldkundig maken dat iedereen op jouw nieuwe website mag komen kijken!

Natuurlijk heeft je website na de launch geregeld onderhoud nodig om zowel qua inhoud als qua techniek up to date te blijven. Ook dat kunnen we voor je verzorgen.

 

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben over het ontwerpen en bouwen van websites en willen weten wat wij voor je kunnen betekenen, bel of mail ons dan gerust!

Naar 'Wist je dat...'
Mooie Boel! header nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe workshops, handige tips, et cetera!

Gelukt! Bedankt voor je inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This