Selecteer een pagina

 

Weer iets tastbaars… Leesduur 4 minuten

Vluchtig en bestendig

De opdrachten die we bij Neo & Co mogen uitwerken, bestaan de laatste tijd voor een groot gedeelte uit digitale media: het ontwerpen en bouwen van websites, digitale mailings et cetera. Logische middelen om mee te communiceren en voor ons heel leuk om te maken: dynamisch, ‘agile’ en dus continu aan verandering onderhevig. Maar daarom vrij vluchtig. En dat hoort natuurlijk bij digitale media, maar dan is het ook weer heel leuk om af en toe iets ‘gewoon tastbaars’ te mogen maken, zoals de bewegwijzering en belettering van het nieuwe pand van onze klant Enserve.

Meten en bespreken

We vinden het leuk als er weer een opdracht binnenkomt waarvan het resultaat een wat langer leven beschoren is. 😉 Zoals de belettering en bewegwijzering van het nieuwe kantoor van Enserve. Deze specialist in woonruimteverdeling uit Elst is al jaren een fijne klant van ons. En een poosje geleden kwam het bericht dat ze gingen verhuizen naar een nieuwe plek. Of wij met ze mee konden denken over de belettering van hun nieuwe kantoor. Dus wij met meetlint, notitieblok en camera richting Elst, om daar samen met de communicatiemedewerker van Enserve in het casco kantoor rond te kijken. Raampartijen opgemeten, tussenmuurtjes opgemeten, vragen gesteld. Trapgat, hal, entree, voordeur, gevel, parkeerplek, aanrijroute… Alles bekeken en besproken.

Zichtlijnen en timing

En vervolgens zijn we aan het werk gegaan. Schetsen, ontwerpen, visualiseren. Bij zo’n opdracht zijn er veel aspecten om rekening mee te houden. Zichtlijnen vanaf de openbare weg, het beperken van inkijk voor de medewerkers die hun bureau bij het raam hebben staan. Het loodsen van de bezoeker door het pand.

We hebben een aantal voorstellen gemaakt en uitgewerkt met behulp van Adobe Illustrator en Photoshop, zodat de medewerkers van Enserve een goede voorstelling van onze ideeën kregen. Allereerst van de gevelbelettering, omdat die qua timing het eerst gerealiseerd moest worden (voordat het meubilair zou worden geplaatst). En daarna van de bewegwijzering aan de binnenkant van het kantoor.

Doorgroeien en trots

Voor ons is een dergelijke opdracht heel leuk, omdat we de huisstijl die we een aantal jaren geleden hebben bedacht, nog steeds zien doorgroeien. We hebben destijds bij het ontwerpen van de huisstijl (en bij het vervaardigen van het huisstijlhandboek) rekening gehouden met dergelijke toepassingen. En we zien nu dat datgene wat we toen hebben bedacht daadwerkelijk goed uitpakt. Als je klant dan ook nog eens tevreden is over het eindresultaat, dan kun je alleen maar trots zijn!

En als het goed is, blijft ons werk nog wel een poosje zichtbaar op de gevel en aan de binnenkant van het kantoor. Dus we hebben nog jarenlang eer van ons werk! 🙂

Naar 'Wist je dat...'
Mooie Boel! header nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe workshops, handige tips, et cetera!

Gelukt! Bedankt voor je inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This