Selecteer een pagina

Mooi en maf… Leesduur 3 minuten

Een bonte verzameling!

Nu we met onze ‘Pretty-Kettle-blik’ om ons heen kijken, ontdekken we steeds vaker de mooiste dingen. We hebben jullie al fraaie staaltjes weg-typografie voorgeschoteld, mooie in beeld vastgelegde toevalligheden en onlangs hebben we jullie geïntroduceerd in de wereld van de sinaasappelpapiertjes! 😉

Mooi en maf

Ons eerste Pretty Kettle boekwerk (over sinaasappelpapiertjes dus) komt binnenkort uit. En we zijn ondertussen druk met boekje # 2: ook over kleurrijke wegwerp-kunstwerkjes: kroonkurken! Onze verzamelaar heeft er een slordige 100.000 in zijn bezit en heeft ons niet alleen grenzeloos laten grasduinen in zijn collectie, maar hij heeft ons ondertussen ook van de mooiste anekdotes voorzien! De mooiste, mafste en meest verrassende kroonkurken hebben we gefotografeerd en in een vrolijk boekje gerangschikt. Dat werkt inspirerend: we krijgen er goede zin van! En we zijn ervan overtuigd dat we niet de enigen zullen zijn die gewoon blij worden bij het zien van al het moois en mafs in een Pretty Kettle boekje!

Maffer!

Omdat we onze zintuigen hebben scherpgesteld op mooie alledaagse dingen, komen we van alles tegen. Luciferdoosjes, fietsbalhoofdschildjes, vingerhoedjes, wasknijpers, je kunt het zo gek niet bedenken. Niet alles past in het format van onze Pretty Kettle boekjes, maar we komen af en toe wel dingen tegen die de moeite waard zijn om te delen.

Zo vonden we de ontwerpen van Katerina Kamprani uit Athene. Tijdens haar opleiding tot industrieel ontwerper leerde ze functionele ontwerpen te maken. Maar ze vindt het eigenlijk veel leuker om precies het tegenovergestelde te doen: wel mooi, maar niet functioneel. Bedoeld om te schuren, je ‘opzettelijk ongemakkelijk’ te laten voelen. Maar tegelijkertijd om een glimlach op je gezicht te toveren om de draai die ze aan alledaagse dingen geeft. Ze noemt haar ontwerpen ‘uncomfortable design’. Stuk voor stuk prachtige ontwerpen, die je niet kunt gebruiken. Mooi en maf, daar worden we vrolijk van! Meer moois is te zien op haar website www.theuncomfortable.com

En deze vinden we ook leuk: schoenontwerper Kobi Levi leefde een vrij normaal schoenontwerpers-bestaan in Israel toen hij besloot om ‘just for the fun of it’ een blog te beginnen met zijn fantasieschoenen. Hij deelde zijn ‘quirky shoes’ met de wereld en op een mooie dag ontdekte Lady Gaga zijn ontwerpen. Ze wilde zijn ‘Double Boots’ in een video dragen en business boomed! Sindsdien maakt Kobi Levi zijn fantasie werkelijkheid en ontwerpt en verkoopt hij zijn schoenen over de hele wereld… Onwerkelijk, mooi en maf!

Van de ‘flipper shoes’ (helemaal onderaan) kunnen we de maker niet achterhalen, maar we vinden het een leuke om mee af te sluiten!

Wil je meer voorbeelden zien? Kijk dan eens op a-c-d.net. Of nog beter: kijk gewoon goed om je heen! 😉

Naar 'Wist je dat...'
Mooie Boel! header nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe workshops, handige tips, et cetera!

Gelukt! Bedankt voor je inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This