7 tips voor een goede digitale nieuwsbrief! Leesduur 3 minuten
Hoe verstuur je een goede digitale nieuwsbrief?
Digitale nieuwsbrieven: Neo & Co ontwerpt, bouwt en verstuurt ze voor diverse klanten. Daarvoor maken wij gebruik van MailChimp, een goed hanteerbare tool om digitale nieuwsberichten per mail te versturen. MailChimp gaat zorgvuldig om met privacy-wetgeving en is bovendien een waardevol marketingmiddel. Ben je ook van plan een digitale nieuwsbrief te gaan versturen? Wij hebben wat tips voor je!
1) Herkenbaar
Zorg ervoor dat je nieuwsbrief aansluit bij je huisstijl en bij de look & feel van je website. Gebruik dus de kleuren, de typografie en de vormentaal van je huisstijl/website in de digitale nieuwsbrief, daarmee wordt jouw digitale nieuwsbrief een logisch onderdeel van je huisstijl en een extra visitekaartje voor je bedrijf!
2) Kort!
Houd de teksten in je digitale nieuwsbrief kort maar krachtig! Een korte, prikkelende tekst per artikel is voldoende. Via de nieuwsbrief trek je de lezer naar je website toe, daar doe je je volledige verhaal.
3) Aansprekend
Zorg voor een pakkende titel en een aansprekende foto, daarmee trek je de aandacht. De ‘verhalende’ tekst in je digitale nieuwsbrief is eigenlijk niet zo heel belangrijk. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen eerst de titel lezen, dan naar de foto kijken, vervolgens het eventuele bijschrift lezen en pas daarna (als je de aandacht hebt weten vast te houden) de tekst gaan lezen (als die niet te lang is…).
4) Aanklikbaar
Gebruik zoveel mogelijk links naar je website. Maak dus alle onderdelen van de digitale nieuwsbrief aanklikbaar. En dan niet alleen de teksten, maar het complete onderwerp van je nieuwsbrief (dus teksten en beelden). Denk daarbij ook aan de header en de footer (daar kun je bijvoorbeeld een link naar het mailprogramma opnemen, zodat de ontvangers van de nieuwsbrief jou een bericht kunnen sturen). Zorg dat je links naar een specifieke pagina op je website gaan, waar je dieper op je verhaal ingaat. Kortom: grijp deze kans om mensen naar je website te trekken!
5) Gedoseerd
Plaats niet te veel artikelen per nieuwsbrief. Onze vuistregel is dat alles waarvoor je (veel) moet scrollen een stuk minder goed gelezen wordt dan datgene wat in één oogopslag op je scherm te zien is. Je kunt dus beter 12 keer per jaar een nieuwsbrief met 2 of 3 artikelen versturen, dan 4 keer per jaar een nieuwsbrief met 8 artikelen. De hogere frequentie (12 in plaats van 4 nieuwsbrieven per jaar) is ook weer gunstig voor je ranking in Google. Als Google ziet dat je regelmatig iets nieuws te melden hebt, kom je weer hoger in de ranking.
6) Check!
Maak gebruik van de testmogelijkheden die MailChimp biedt. Als je het bericht klaar hebt, stuur ‘m dan eerst als een testbericht naar jezelf of een collega. Ziet de mail eruit zoals je ‘m hebt bedoeld? Of zie je nog foutjes? Lees de teksten nog even hardop door en check ook de titels nog een keer: een tekst in een groot lettertype betekent niet dat je een fout daarin sneller herkent. Integendeel! 😉 Kijk ook of de links werken zoals het hoort (zijn ze actief, gaan ze naar de juiste pagina?) en stuur pas na deze check je digitale nieuwsbrief rond.
7) Tijdstip
De nieuwsbrief is klaar, je hebt ‘m gecheckt en gedubbelcheckt en dan moet ‘ie maar gelijk de deur uit… Niet doen! Denk goed na over het tijdstip van verzenden. Vrijdagmiddag om tien voor zes is niet zo’n beste tijd om onverdeelde aandacht te krijgen. Je maakt meer kans om gelezen te worden als je bijvoorbeeld op dinsdag-, of donderdagochtend rond tien uur je mailing verstuurt.
Meer informatie
Wil je meer tips, bijvoorbeeld over de handige marketingtools van MailChimp? Of kunnen we je helpen met het ontwerpen, bouwen of versturen van je digitale nieuwsbrief? We verzorgen het graag voor je. Bel of mail ons gerust!