Selecteer een pagina

 

Vormgeving: een boel beesten: mooie reeks landbouwhuisdierrassen!  Leesduur 3 minuten

Mooie combi van menselijke verhaal en wetenschap!

Een mooie serie leaflets over mooie beesten! Voor CGN (Centre for Genetic resources, the Netherlands) hebben we de update 2017 van de Rassenlijst Nederlandse landbouwhuisdierrassen mogen vormgeven.
CGN is onderdeel van Wageningen University & Research. 

In deze reeks leaflets wordt het aantal volwassen geregistreerde vrouwelijke dieren weergegeven. De gegevens van onder andere de diersoorten paard, schaap, geit, rund, varken, hond, kip, konijn, duif, gans, eend en honingbij zijn hierin per ras verzameld. Met voor elke diersoort daarbij de risicostatus. Voor Neo & Co was het de uitdaging om aan de ene kant de ‘wetenschappelijke materie’ inzichtelijk te maken. En aan de andere kant deze om informatie ook een soepel leesbaar en aansprekend gezicht te geven.
Daarom waren we natuurlijk blij met de mooie foto’s van Rob Buiter. Maar ook met de leuke interviews met de fokkers en (klein)veehouders. Zo hebben we de rassenlijst-gegevens kunnen combineren met het menselijke verhaal! Hieronder zie je het resultaat; een boel mooie beesten (en mensen)!

Paarden

Schapen

Geiten

Rundvee

Varkens

Honden

Pluimvee

Kleindieren

Meer informatie

Dit was weer een leuke klus! Met als resultaat een serie leaflets. Waarin zowel ruimte was voor het verhaal van de fokkers en (klein)veehouders, als voor de wetenschappelijke gegevens.

Wil je meer weten over de rassenlijst? Kijk dan ook op www.wur.nl/nl/nieuws/Rassenlijst-Nederlandse-landbouwhuisdierrassen-1.htm

En wil je daarnaast meer weten over het CGN? Kijk dan ook op www.wur.nl/nl/Expertises-Dienstverlening/Wettelijke-Onderzoekstaken/Centrum-voor-Genetische-Bronnen-Nederland-1/Meer-over-CGN.htm

Ander werk voor WUR en CGN zien?

Wil je ook ander werk bekijken dat we voor WUR of CGN hebben gemaakt? Bekijk dan ook bijvoorbeeld de brochures voor CGN, de brochures en folders die we voor WUR hebben gemaakt. Of bezoek de websites die we hebben gebouwd voor Fusarium Wilt en Banana Research.
Maar verder is er op deze site natuurlijk nog veel meer moois te zien. Want we hebben ook voor andere opdrachtgevers de afgelopen vijf jaar heel veel mooie dingen mogen ontwerpen!

 

Naar 'Wist je dat...'
Mooie Boel! header nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe workshops, handige tips, et cetera!

Gelukt! Bedankt voor je inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This