Selecteer een pagina

 

SEO: onmisbaar!  Leesduur 3 minuten

Neo & Co to the rescue!

SEO: het toverwoord voor een website die hoog scoort bij Google. Zo hoog mogelijk in de ranking, op de eerste pagina bij Google, dat wil ieder bedrijf, iedere organisatie: “Ik ben vindbaar, dus ik besta!”
Wij bouwen niet alleen veel websites, we zorgen ook dat de SEO (de search engine optimization) van die websites goed geregeld is.

Vindbaarheid en leesbaarheid

Een paar jaar geleden kwam je nog een heel eind met flink wat metatags op je site. Maar dat vindt Google allang niet goed genoeg meer. Je site moet niet alleen goed vindbaar zijn (door middel van onder andere die metatags), maar Google beoordeelt voor de ranking tegenwoordig de leesbaarheid van een website. En daar komt best wel wat bij kijken. Je moet aan de slag met focustrefwoorden, snippets, slugs en wat dies meer zij. Niet teveel tekst, niet te weinig. Op gezette tijden moet je tussenkoppen gebruiken. Er moeten voldoende transitiewoorden in de tekst zitten. De balans tussen interne links en outgoing links moet goed zijn. Gebruik van foto’s is belangrijk. En uiteraard moeten daar ook weer trefwoorden en bijschriften aan worden toegevoegd. Dat is een fikse bult werk. En voor je het weet, ben je het overzicht kwijt.

 

Neo & Co to the rescue!

Wij bouwen de websites voor onze klanten (en onszelf) in WordPress. En we maken gebruik van geavanceerde plugins die helpen om een site zo hoog mogelijk in de Google ranglijsen te laten verschijnen. Daarbij richten we ons op die twee belangrijke aspecten: de vindbaarheid en de leesbaarheid. Wanneer zowel de vindbaarheid als de leesbaarheid van je website optimaal is, dan scoort je site geheid goed bij Google.

 

Van 0 naar 100

Een praktijkgeval: een tijdje geleden mochten we voor Wageningen University & Research een bestaande website restylen en compleet nieuw bouwen. Het ging zelfs zo ver dat er een geheel nieuwe URL voor werd gekozen. Erg gaaf om zo’n uitgebreide site helemaal from scratch te mogen maken (zie ook de website Fusarium Wilt).

Het nadeel van deze nieuwe URL was dat deze ook voor Google nieuw was en dus nog helemaal nergens bekend was bij Google. Terwijl de oude URL goed bekend was, goed bezocht werd en in de top 3 stond bij de Google zoekresultaten. De klant uitte daar zijn bezorgdheid over. Terecht, zo bleek. Toen de site net af was en we nog niets aan de SEO hadden gedaan, kwam deze pas ergens op pagina 12 tevoorschijn. Kansloos.

Dus er was werk aan de winkel om de SEO op orde te krijgen. Neo & Co ging aan de slag met focustrefwoorden, transitiewoorden, metatags, snippets, slugs en wat dies meer zij. Binnen twee weken steeg de site naar pagina 3 van Google. Een forse verbetering, maar nog niet goed genoeg! In samenspraak met onze opdrachtgever hebben we op gezette tijden actuele nieuwsberichten geplaatst op de site, iets wat voor Google ook meetelt in de ranking. Het was even geduld hebben, maar een maand later was de site inmiddels op pagina 1 van Google terecht gekomen. Mission accomplished!

Waarbij we overigens gelijk moeten aantekenen dat lui achterover leunen is er niet bij is… SEO is iets dat je moet bijhouden. Een website waar niets gebeurt, zakt geheid weg, voor je het weet sta je weer op pagina 3…

 

Meer informatie

Wil je ook een site met een voortreffelijke SEO? Wij kunnen je op weg helpen om de leesbaarheid van je website te verbeteren, maar we kunnen ook het complete SEO-pakket voor je verzorgen. Bel of mail ons gerust!

Naar 'Wist je dat...'
Mooie Boel! header nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe workshops, handige tips, et cetera!

Gelukt! Bedankt voor je inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This