Selecteer een pagina

Beeldbewerking: van subtiel tot rigoureus  Lees- en kijkduur 4 minuten

Photoshoppen zonder dat je het ziet!

In onze vorige digitale nieuwsbrief Mooie Boel vertelden we een en ander over beeldredactie. Over het zoeken en vinden van geschikte foto’s. Over valkuilen en zoekmachines. Maar wat je vaak niet ziet, is dat je de foto als je ‘m eenmaal in huis hebt, vaak nog flink moet bewerken voordat deze geschikt is om te gebruiken.

Beeldbewerking

Stel, je hebt een portretfoto bij een interview. De persoon in kwestie heeft het te druk voor een uitgebreide fotosessie. Je zult het moeten doen met foto’s die voorhanden zijn. De geportretteerde staat er best aardig op, de belichting is oké. Maar de achtergrond is erg onrustig en er hangt een zeer aanwezige badge om de hals die erg afleidt… Dan wordt het tijd om Adobe Photoshop te openen en aan de slag te gaan, gewapend met ‘kloonstempel’, ‘gummetje’ en ‘toverstaf’!

 

Workshop

Natuurlijk valt er over bovenstaande nog veel meer te vertellen en kunnen we aan de hand van veel meer praktijkvoorbeelden dieper ingaan op wat er komt kijken bij het zoeken, vergaren en bewerken van beeldmateriaal.
Daarom organiseert Neo & Co de workshop Beeldredactie. Hierin komen alle aandachtspunten uitgebreider aan bod. Meer weten? Kijk dan bij onze workshops!

 

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben over dit artikel, of over de workshops, bel of mail ons dan gerust! En als je meer zou willen weten over het gemaakte filmpje, of je zou misschien zelf wel zo’n filmpje willen laten maken, neem dan contact met ons op!

 

Naar 'Wist je dat...'
Mooie Boel! header nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuwe workshops, handige tips, et cetera!

Gelukt! Bedankt voor je inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This